Volledig scherm
Ter illustratie. © Mark Cobussen

Ketelbrug voorlopig dicht voor scheepvaart

De Ketelbrug gaat niet open voor scheepvaartverkeer zolang de oorzaak van de langdurige storing van afgelopen zondag niet duidelijk is. Dat heeft brugbeheerder Rijkswaterstaat maandagmiddag laten weten. 

De oeververbinding waar de snelweg A6 over loopt tussen Noordoostpolder en het zuidelijke deel van Flevoland had zondag met een storing te kampen; de brug ging niet meer omlaag nadat een schip was gepasseerd. Dat duurde twee uur, met stevige files aan beide zijden van de brug tot gevolg. Rijkswaterstaat kon maandagmiddag nog geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de storing. 

Duidelijk is wel dat scheepvaartverkeer -vooral zeilschepen met een mast van bijna 13 meter- de brug niet kunnen passeren. Politieke partijen in Flevoland trekken minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan het jasje over de haperende brug. 

Storingen

Er zijn geregeld storingen bij de Ketelbrug. In juni sloegen ANWB, Bouwend Nederland en andere belangenorganisaties nog alarm; ze maken zich zorgen over achterstallig onderhoud bij bruggen als de Ketelbrug en de gevolgen daarvan voor weggebruikers. Oktober vorig jaar was er nog een technische storing bij de brug waardoor die urenlang gestremd was. Toen werd in een voor de brug wachtende auto een kind ter wereld gebracht. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland