Kogel is door de kerk: gemeenteraad Zeewolde stemt voor de komst van mega-datacenter

VideoDe gemeenteraad in Zeewolde heeft gisteravond de deur opengezet voor de komst van een groot datacenter voor Facebook-moederbedrijf Meta. Een meerderheid van de partijen stemde voor de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. De komst van het centrum heeft het dorp al ruim een jaar in haar greep en doet de gemoederen hoog oplaaien.

30 reacties

 • JM Asselt

  6 maanden geleden
  Wat sneu voor de inwoners van Zeewolde. Jammer dat jullie gemeenteraad niet door heef wat daar gaat gebeuren. Ontzettend zonde van de vruchtbare grond die wordt verkwanseld, boeren moet er uit , facebook er in. Ja, we moeten allemaal minder meer, voor dit soort grote jongens. Massaal facebook, twitter en al die zooi op zeggen, dat hebben we niet nodig. Komt alleen maar een hoop trammelant van.
 • Gerrit Timmerman

  7 maanden geleden
  Schande, een brevet van onvermogen. Maar niet alleen voor de gemeenteraad, ook voor de provincie en het ministerie. Ga voor minder (energieverbruik) in plaats van meer.
 • jos zoet

  7 maanden geleden
  Feewolde... Te triest voor woorden...
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  Met geld koopt men alles! Dit laat de mentalitiet van die gemeentebestuurders duidelijk zien. nu maar fijn afwachten wat het nieuwe kabinet in deze beslist.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  dit plan hoort subied door de rijksoverheid te worden gestopt, waar moet de energie vandaan komen zetten ze heel het land vol met molens daar zit niemand in dit land op te wachten.
 1. ‘Kinderdirecteuren’ delen hun ideeën over natuur en duurzaamheid met gedeputeerde Flevoland

  ‘Kinderdi­rec­teu­ren’ delen hun ideeën over natuur en duurzaam­heid met gedeputeer­de Flevoland

  Omdat kinderen vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid hebben, weten hoe ze een grote groep mensen kunnen enthousiasmeren en niet bang zijn om hun plannen te delen, mochten Brent, Liyana en Norah zich dit schooljaar kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid van Flevoland noemen. Op 29 juni was de afsluiting van hun jaar als kinderdirecteur en vertelden zij aan gedeputeerde Cora Smelik hun adviezen.

Flevoland