Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde. © Meta/Facebook

Komst van datacenter in Zeewolde volgens hoogleraar bestuurskunde ‘absoluut nog geen gelopen race’

Het omstreden datacenter in Zeewolde mag er - als het aan de gemeenteraad ligt - komen. En dat ondanks felle kritiek vanuit de bevolking en de landelijke politiek. Betekent dit dat Facebook definitief in Flevoland neerstrijkt? ,,Dit is absoluut nog geen gelopen race”, zegt hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries van de Radboud Universiteit.

2 reacties

  • evert koekkoek

    5 maanden geleden
    Als je bedenkt hoeveel mensen via Facebook en social media in het algemeen beschadigd en bedreigd worden, begrijp ik niet waarom de politiek Facebook toestaat een datacentrum in Zeewolde te bouwen. Boycotten en duidelijk maken waarom je een dergelijk bedrijf niet binnen je gemeentegrenzen en landsgrenzen wilt hebben.
  • Joost Van Zutphen

    5 maanden geleden
    Zoals alle datacenters van Google, Facebook en dergelijke, zal ook dit datacenter veel gegevens opslaan die zogenaamd 'in the cloud' staan. Die data zijn essentieel om de energietransitie mogelijk te maken, om thuis te kunnen werken, voor scholen en ziekenhuizen.. ..maar ook voor bijzaken als Netflix en YouTube. Er moeten nog veel datacenters komen. Hopelijk begrijpen de protesteerders dat nu ook eens, in plaats van onnadenkend tegen alles te zijn.

Flevoland