De groep konikpaarden in natuurgebied De Slufter. De dieren zijn overgebracht uit het Oostervaardersveld, waar onvoldoende ruimte en voedsel voor hen was.
Volledig scherm
De groep konikpaarden in natuurgebied De Slufter. De dieren zijn overgebracht uit het Oostervaardersveld, waar onvoldoende ruimte en voedsel voor hen was. © ANP

Konikpaarden uit Flevoland ontlopen tóch de slager op Texel

De 19 konikpaarden  die vanuit Oostvaardersveld in Flevoland naar Texel waren verhuisd zijn gered van de slacht. Dat meldt Anna Sprenkeling, een van de boswachters op het waddeneiland. Er komt een hek waardoor de dieren geen schade aan de meest kwetsbare delen van de duinen aan kunnen brengen. En aan bezoekers wordt gevraagd vooral afstand tot de paarden te bewaren.

  1. Nieuwe burgemeester Urk staat voor uitdaging: ‘Ik ontken niet dat er hier een en ander aan de hand is’
    PREMIUM
    Interview

    Nieuwe burgemees­ter Urk staat voor uitdaging: ‘Ik ontken niet dat er hier een en ander aan de hand is’

    De val van SGP-wethouder Geert Post van Urk dwingt het lokale bestuur de integriteitscultuur onder de loep te nemen. Economie-wethouder Post verzweeg voor de gemeente dat hij een bedrijf had opgezet en bijkluste bij het transportbedrijf van zijn van drugssmokkel verdachte zoon. De net aangetreden burgemeester Cees van den Bos (SGP) en gemeentesecretaris Carla Swart hebben ambitie: integer handelen in de genen van de Urker ambtenaren, wethouders en raadsleden krijgen.

Flevoland