Kustwacht staakt grote zoekactie op IJsselmeer

update & videoDe Kustwacht is na vijf uur gestopt met het zoeken op het IJsselmeer naar een vermiste opvarende van een bootje. Die is tot op heden niet aangetroffen. Donderdag wordt er verder gezocht.

De identiteit van de vermiste persoon is wel bekend en vastgesteld op basis van persoonlijke spullen die zijn gevonden in het bootje. Het gaat onder meer om een portemonnee met (bank)pasjes. De woordvoerder van de Kustwacht wil over de identiteit van de persoon nog niets kwijt omdat de familie nog ingelicht moet worden. Hij wil ook niet zeggen of het gaat om een man of een vrouw.

De zoekactie begon kort na twee uur, nadat een schip dat op het IJsselmeer aan het werk was bij het windmolenpark voor de kust van de Noordoostpolder, een bootje met een buitenboordmotor had aangetroffen waar niemand aan boord was. Onderzoek heeft volgens de KNRM-woordvoerder uitgewezen dat er geen sprake was van een technisch mankement. Het onbemande vaartuig, volgens de woordvoerder 'een sloepachtig type boot', is naar de haven van Urk gesleept.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zocht met elf reddingsboten, waaronder die van Urk en Lelystad. Verder deden een helikopter en een vliegtuig van de Kustwacht mee aan de zoekactie. Die kregen in de loop van de middag ook hulp van schepen in de buurt. Het zoekgebied op het IJsselmeer is vele tientallen kilometers groot en ligt tussen de Trintelhaven in de dijk Lelystad-Enkhuizen en Lemmer.

Volledig scherm
De acht uitgerukte reddingsboten zijn onder meer actief voor de kust van Urk. © Wiegmink media
  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Flevoland