Volledig scherm
© ANP

Lelystadse agent duikt koffer met gestolen sieraden op

Een agent van het Lelystadse politiekorps heeft zaterdagochtend een koffer met gestolen sieraden en munten opgedoken.

In alle vroegte hielden agenten van de nachtdienst een auto staande langs de A6 op de  parkeerplaats de Aalscholver. Toen ze de drie inzittenden aanspraken, stapte een van hen uit en ging er hardlopend vandoor. De vluchtende man had iets bij zich, wat hij in water gooide. Nadat hij en de twee andere inzittenden waren aangehouden, deed een van de agenten zijn uniform uit en ging in het water op zoek naar wat de verdachte had weggegooid. Hij vond een doos met daarin sieraden en munten, waarvan de politie denkt dat deze afkomstig zijn van een inbraak. 

De politie Lelystad heeft op hun Facebookpagina foto's van de buit én de agent gezet. Wie de sieraden herkent, kan contact op met de politie via de Facebookpagina of telefoonnummer 09008844.

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland