Volledig scherm
© ANP

Lelystadse agent duikt koffer met gestolen sieraden op

Een agent van het Lelystadse politiekorps heeft zaterdagochtend een koffer met gestolen sieraden en munten opgedoken.

In alle vroegte hielden agenten van de nachtdienst een auto staande langs de A6 op de  parkeerplaats de Aalscholver. Toen ze de drie inzittenden aanspraken, stapte een van hen uit en ging er hardlopend vandoor. De vluchtende man had iets bij zich, wat hij in water gooide. Nadat hij en de twee andere inzittenden waren aangehouden, deed een van de agenten zijn uniform uit en ging in het water op zoek naar wat de verdachte had weggegooid. Hij vond een doos met daarin sieraden en munten, waarvan de politie denkt dat deze afkomstig zijn van een inbraak. 

De politie Lelystad heeft op hun Facebookpagina foto's van de buit én de agent gezet. Wie de sieraden herkent, kan contact op met de politie via de Facebookpagina of telefoonnummer 09008844.

  1. Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten
    PREMIUM

    Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten

    De afpersers die vorig jaar brand stichtten in woningen in Emmeloord en Zeist, gingen meedogenloos te werk. Het gechanteerde gezin - waarvan de opa en oma in Emmeloord woonden - is aan de dood ontsnapt. Afpersers wilden de bewoners in hun slaap verrassen door flesjes met brandbare vloeistof en een molotov-cocktail naar binnen te werpen. De zoon, die wakker werd van het glasgerinkel, kon net op tijd een drama voorkomen.

Flevoland