Tijdens de storm Ciara ging een van de slecht gewortelde lindes al spontaan tegen de vlakte in de Emmeloordse nieuwbouwwijk Emmelhage.
Volledig scherm
Tijdens de storm Ciara ging een van de slecht gewortelde lindes al spontaan tegen de vlakte in de Emmeloordse nieuwbouwwijk Emmelhage. © GinoPress

Lindes wortelen niet goed, dus moeten ze weg uit Emmeloord

Meer dan dertig bomen bij de Emmeloordse nieuwbouwwijk Emmelhage zijn uit voorzorg gekapt. De bomen waren niet goed geworteld, zo bleek in de nasleep van de storm Ciara die ruim een week geleden door Nederland raasde.

Het gaat om lindes afkomstig van De Deel en Rivieralaan, elders in Emmeloord. De bomen zijn in 2012 en 2013 overgezet naar Emmelhage waar ze al snel scheef kwamen te staan. Met spanbanden werden de bomen op hun plek gehouden. Waarom de bomen jaren later nog altijd niet stevig in de grond staan, is onduidelijk. De gemeente Noordoostpolder laat daarom onderzoek doen naar de oorzaak. Of hetzelfde probleem op meer plekken in de gemeente speelt, kon een woordvoerder dinsdag niet aangeven. 

Elders parkeren

De bomen die begin deze week uit voorzorg zijn gekapt, stonden aan de rand van Emmelhage, vooral langs de Lindberghsingel. Vooral bij harde wind was duidelijk hoe wankel de lindes waren. Bij harde wind parkeerde menig omwonende zijn auto uit voorzorg al elders, om schade te voorkomen. De afgelopen jaren ging al wel eens een boom om bij harde wind.

Flevoland