Volledig scherm
PREMIUM
Poldermodel Margriet Loosman uit Creil. © Foto Freddy Schinkel

Margriet Loosman uit Creil: poldermodel in wereldsteden

Margriet Loosman maakt snel carrière als model. Op haar twaalfde werd ze al eens gepolst door scouts van een modellenbureau, toen ze in Amsterdam aan het winkelen was. Begin vorig jaar debuteerde het model uit Creil op de catwalk voor Chanel, wat gezien wordt als het hoogst haalbare in het modellenwereldje. Toch staat de negentienjarige verpleegkundige studente van het ROC De Friese Poort nuchter en wel met beide benen op de poldergrond. ,,Het is geen glazen bol, je weet gewoon niet wat er komt.”

,,Ik wil full time model worden, maar eerst mijn MBO-diploma verpleegkundige behalen. Ik loop nu stage in een ziekenhuis in Bielefeld op de medium-care afdeling. Als die stage achter de rug is, dan ben ik afgestudeerd. Ik heb al eerder in Duitsland stagegelopen, maar toen op de ongevalchirurgie afdeling. Het voordeel van dit ziekenhuis is, is dat ik negen dagen moet werken en daarna vijf dagen vrij ben. Daar houdt het modellenbureau rekening mee, zodat ik dan modellenwerk kan doen. Dat is nu goed geregeld.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland