Lowlands is een driedaags muziekfestival dat ieder jaar plaatsvindt op het evenemententerrein in Biddinghuizen
Volledig scherm
Lowlands is een driedaags muziekfestival dat ieder jaar plaatsvindt op het evenemententerrein in Biddinghuizen © Foto: Jelmer de Haas

Massale files voorbij, festivalpret op Lowlands kan beginnen

Op de wegen naar het evenemententerrein in Biddinghuizen waren vanochtend al sinds 08.00 uur flinke files, meldde de ANWB. Morgen begint daar het driedaagse muziekfestival Lowlands, maar vanochtend om 09.00 uur is de camping al geopend.

 1. Toch weer bomvolle treinen op flessenhals Zwolle-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’
  PREMIUM
  14

  Toch weer bomvolle treinen op flessen­hals Zwol­le-Amersfoort: ‘We doen het uiterste’

  ‘Kent u die grap van NS die per 3 oktober met langere treinen zou rijden tussen Zwolle en Amersfoort?’ Het cynisme druipt er vanochtend van af op sociale media richting de vervoerder. Na weken van grote drukte op dat traject zou die maatregel soelaas bieden, maar toch puilde de trein in de ochtend weer uit. De ChristenUnie wil nu dat de staatssecretaris zich er mee gaat bemoeien.
 2. Grote groep vluchtelingen overwintert op evenemententerrein Walibi: ‘Hier hebben we de ruimte’
  met poll
  38

  Grote groep vluchtelin­gen overwin­tert op evenemen­ten­ter­rein Walibi: ‘Hier hebben we de ruimte’

  Een groep van 1000 tot 1500 vluchtelingen gaat de winter doorbrengen op het evenemententerrein van Walibi Holland. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zet hier voor zes maanden units neer. ‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, meldt burgemeester Jean Paul Gebben.