Meerpaaldagen 2018, met de plaatselijke coverband Suit Up.
Volledig scherm
Meerpaaldagen 2018, met de plaatselijke coverband Suit Up. © Foto archief Freddy Schinkel

Meerpaaldagen Dronten uitgesteld tot 2021

Dronten moet het dit jaar definitief stellen zonder de Meerpaaldagen. Pro Dronten heeft de 30ste editie van het evenement doorgeschoven naar volgend jaar.

Het organiseren van zo'n feest is volgens Pro-Dronten niet te doen. ,,Als we luisteren naar de minister-president dan zullen wij de bekende anderhalve meter afstand nog lang moeten toepassen en bewaren. Dat lijkt ons ondoenlijk bij zo'n groot feest, overdag en 's avonds.

Sponsoring

Als het gaat om evenementen gelden de overheidsmaatregelen te bestrijding van het coronavirus zeker nog tot 1 juni. Bij Meerpaaldagen in augustus dit jaar moet Pro Dronten voor die datum al een vergunning hebben aangevraagd. ,,Dat is niet mogelijk met alles wat er nu speelt en de maatregelen die genomen zijn‘’, stelt Pro Dronten in een persbericht. Daarbij komt nog dat de organisatie afhankelijk is van sponsoring. ,,Wij willen ondernemers en bedrijven in deze tijd niet extra belasting met de vraag naar een financiële bijdrage.’’

Unaniem besluit

Volgens Pro Dronten was het doorschuiven van het feest een unaniem besluit. ,,Geen 30se keer, maar in 2021 wel het 30ste jaar. Na de ellende van 2020 hebben we dan helemaal een reden om een mooi feest voor en door Dronten te vieren.’’

Eerder deze week werd al duidelijk dat Pro Dronten twijfelde over doorgang van het meerdaagse evenement in 2021. Naast twijfel is er ook sprake van een bestuurscrisis bij de organisatie nadat recent de voorzitter het voor gezien hield.

Flevoland