Een greep uit de foto’s met daarop afval dat boswachter Harco Bergman dit jaar in het Kuinderbos heeft gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een greep uit de foto’s met daarop afval dat boswachter Harco Bergman dit jaar in het Kuinderbos heeft gevonden. © Harco Bergman/bewerking BeFunky

Met deze ‘aso-borden’ moet het dumpen van afval verminderen, anders blijft Kuinderbos ‘afvalputje van de streek’

pollMet de kreten ‘Afval Stoort Ons’, afgekort aso, en ‘Ben jij de zak of de afvalbak?’ op borden moet de berg gevonden afval in het Kuinderbos teruggedrongen worden. De borden zijn een initiatief van het CDA in de gemeente Noordoostpolder. Boswachter Harco Bergman noemde het Kuinderbos onlangs ‘het afvoerputje van de streek’ en ziet een toename van de hoeveelheid afval in het bos.

5 reacties

 • Dientje Pison

  2 jaar geleden
  Keihard aanpakken! Geheime(!) camera's plaatsen en dan wel die heel scherpe foto's als resultaat hebben. Hoppa, met de koppen van die vervuilers op z'n minst in de plaatselijke krant aldaar. En geen gezeur (oh, oh, nee, dat niet, ow) over aantasting dan van de persoonlijke sfeer, niets mee te maken, hier wordt de natuur aangetast! Enne, een zeer forse boete laten betalen, plus de kosten van het opruimen! Zo niet? gaat deze ellende door, hoor!
 • Jaap Jongejan

  2 jaar geleden
  Meneer Simonne zegt dat er ‘incidenteel’ sprake is illegale dumping. Ik loop met mijn honden dagelijks door het emmeloorderbos en wat ik daar zie kan ik echt niet incidenteel noemen. Meneer Simones, u mag wel een keer met mij mee lopen
 • Emma Nieboer

  2 jaar geleden
  Als het net zo gaat als bij ons in Deventer, kun je het vergeten. Bij onze ondergrondse containers wordt niet alleen " grof vuil" gedumpt, maar ook grijze vuilniszakken, omdat mensen niet willen of kunnen betalen. En ook ons plantsoen is regelmatig een plaats voor afvaldumping.
 • Johanna Tongeren

  2 jaar geleden
  Als de gemeentes nu gewoon het stortings pasje weer verhoogd na 1000 kg, wat eerder ook was.,zullen mensen ook niet meer gaan dumpen.... Sommigen kunnen het stortgeld gewoonweg niet betalen... En wat is nu 100kg.....!!
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Wat ontzettend naïef!