Volledig scherm
USRA-voorzitter Anouck Gaastra overhandigt een vogelhuisje aan burgemeester Aat de Jonge. © Koos in 't Hout

'Minder klachten over studenten in Dronten'


DRONTEN - Studentenvereniging USRA doet er alles aan om de band tussen studenten en Dronten en hun directe omgeving te verbeteren. Donderdagavond werd een nieuwe stap gezet op weg naar een ‘harmonieuze toekomst’.

USRA-voorzitter Anouck Gaastra overhandigde een vogelhuisje aan burgemeester Aat de Jonge. Een cadeau dat symbool staat voor studenten die ‘overal vandaan komen fladderen’. Bedoeling is dat op meerdere plekken in Dronten deze huisjes komen te staan, zei Gaastra. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Vredestichter
Eerder dit jaar bleek dat het op meerdere plekken in Dronten botst tussen studenten en hun buren, USRA heeft zich opgeworpen als vredestichter. Woensdagavond kreeg USRA ‘voor het eerst’ alle betrokken partijen om tafel voor een ‘goed gesprek’, zegt Gaastra. Wethouder Nico Verlaan, een huisbaas, een omwonende en de studentenvereniging zelf namen hieraan deel. Dat gebeurde in de studio van het programma Pauw in het kader van de Pauw Academy. Hierbij organiseren jongeren een gesprek dat wordt gefilmd. Bedoeling is dat studenten en omwonenden de opname op 12 december terugkijken in de sociëteit van USRA.

Minder klachten
Strekking was dat alle partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, zegt Gaastra. Deze boodschap is donderdagavond nog eens herhaald tijdens een presentatie voor de gemeenteraad. Gaastra merkt dat de inspanningen van USRA vruchten afwerpen. Er zijn minder klachten over studenten, zegt ze. Nu is het zaak om te zorgen dat het goed blijft gaan. Wat Gaastra betreft, komt er een periodiek overleg tussen de betrokken partijen. „Het is goed om met elkaar in gesprek te blijven.”

Flevoland