Laven aan een vuurtje bij Mystieke Kers in het Kuinderbos bij Bant.
Volledig scherm
Laven aan een vuurtje bij Mystieke Kers in het Kuinderbos bij Bant. © Foto Freddy Schinkel

Mystieke Kerst in bos bij Bant terug op vertrouwd bezoekersniveau

Regen zat Mystieke Kerst in het Kuinderbos de afgelopen jaren nog wel eens in de weg. Vooral het veld bij de Kunderburcht bleek een zwakke schakel in het de route van het evenement dat een trouw publiek op de been brengt. Daarom koos de organiserende Kuinder Activiteiten Stichting (KAS) dit jaar voor een andere route over een grotendeels verhard parcours, aangevuld met het Zeven Dwergenpad.

Zo'n duizend mensen liepen zaterdagavond de route van ruim een kilometer in het bos bij Bant. Het dubbele van het aantal mensen dat vorig jaar afkwam op Mystieke Kerst. ,,Een paar spetters, meer hebben we dit jaar niet gehad’’, zegt Harco Bergman van de KAS. ,,Mensen kijken op Buienradar, zien geen regen, dan komt er dus geen regen en dan gaan ze op pad.’’

De bezoekers liepen een verlichte route door het bos. De organisatie leende daarvoor onder meer lampjes van een ander evenement. ,,Die schenen naar boven in de bomen. Het is dan net of onder een sterrenhemel loopt’’, zag Bergman. ,,Had ik gezien op Vlieland. Voor een paar flessen wijn mocht ik die lampjes wel lenen.’’ Koren, muzikanten, midwinterhoornblazers en een verhalenverteller luisterden het evenement op. ,,We zijn blij en tevreden’’, blikt Bergman terug. Door de Kuinderburcht uit het parcours te schrappen is de route een stuk stabieler. Want afgelasting zoals de afgelopen nog wel eens moest, was nu geen punt van discussie. 

De route van Mystieke Kerst door het Kuinderbos was 1,1 kilometer lang.
Volledig scherm
De route van Mystieke Kerst door het Kuinderbos was 1,1 kilometer lang. © Foto Freddy Schinkel

Flevoland