Flevoland heeft volgens natuurorganisaties 'een verborgen agenda' voor de Oostvaardersplassen. Als de ganzen hier verdwijnen, zou dat gunstig zijn voor Lelystad Airport.
Volledig scherm
Flevoland heeft volgens natuurorganisaties 'een verborgen agenda' voor de Oostvaardersplassen. Als de ganzen hier verdwijnen, zou dat gunstig zijn voor Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

Natuurclubs hekelen beleid voor Oostvaardersplassen: ‘Flevoland wil recreatiepark maken van natuurgebied’

De provincie Flevoland en Staatsbosbeheer moeten onmiddellijk stoppen met vernattingsmaatregelen die zonder natuurvergunning in uitvoering zijn in natuurgebied Oostvaardersplassen. Dit eisen Fauna4Life en Dierbaar Flevoland voor de Raad van State.

9 reacties

 • I. bake

  3 maanden geleden
  Oostvaardersplassen is een geweldig mooi gebied waar ik graag kom. De plannen van destijds om het met de natuur in de rest van Europa te verbinden had men nooit moeten stoppen. Het had het natuurlijk beleid in stand gehouden. De wolf had daar oa een handje mee kunnen helpen.
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  H de Vries Sowieso met cringy termen als ''doodvaardersplassen'' verlies je echt elke geloofwaardigheid (voor zover die er voor dat punt überhaupt al was)
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Betty heeft geen argumenten, daarom gebruikt ze rooie dubbele uitroeptekens.
 • Betty Engelsman

  3 maanden geleden
  Natuur? Dit is toch géén natuur ‼️ Dit is niets meer dan een subsidie pot ‼️ Alles draait daar om het binnen harken van geld 💶. Natuur heeft hier niets mee te maken, dieren die er van nature niet zouden leven, maar zijn gedumpt. En lijden achter een hek! Mannen met stropdassen en vrouwen met parelkettinkjes, en onkundige "natuur" beheerders, die de dienst uitmaken in een gecultiveerd parkje! Want dat is alles wat het is daar in die #doodvaardersplassen ‼️ Walgelijk, te walgelijk voor woorden!
 • bert teunissen

  3 maanden geleden
  Nee,alleen toegankelijk voor uitverkorenen, niet voor het klootjesvolk
 1. Sein bijna op groen voor grote facelift Batavialand in Lelystad: ‘Hopelijk kwestie van weken’
  PREMIUM

  Sein bijna op groen voor grote facelift Batavia­land in Lelystad: ‘Hopelijk kwestie van weken’

  De grote facelift van Batavialand in Lelystad komt een grote stap dichterbij nu de provincie Flevoland de portemonnee trekt. Het wachten is nog op het ja-woord van de gemeente en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Deze partijen dragen bij aan de ambitieuze plannen. ,,Ik hoop dat het een kwestie van weken is’’, zegt Batavialand-directeur Astrid Hertog.