Het Waterloopbos in Marknesse trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Waterloopbos in Marknesse trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. © Eigen foto.

Natuurmonumenten uit zorgen over zonnepark bij ingang Waterloopbos

Natuurmonumenten ziet een zonnepark bij de ingang van het Waterloopbos in Marknesse niet zitten. Het zonnepark vlakbij het rijksmonument is een idee van ondernemer Martin Daniëls. ,,De entree van een rijksmonument wordt hierdoor echt ontsiert”, stelt de natuurbeschermingsorganisatie.

Daniëls heeft concrete plannen om 57.000 zonnepanelen neer te leggen op een stuk grond van 14 hectare groot vlakbij de entree van het Waterloopbos. Het is op het terrein waar ooit de Oosterscheldehal stond als testhal voor de Deltawerken. ,,We zijn totaal niet gelukkig met deze locatie”, zegt Philip Makkink, gebiedsmanager Flevoland van Natuurmonumenten. Bij een informatiebijeenkomst hoorde hij vorige week voor het eerst van de concrete plannen. ,,Met veel partijen zijn we nu bezig om het Waterloopbos aantrekkelijk te maken en dan is het niet fijn dat naast de entree zonnepanelen komen die bijna twee meter hoog zijn. Dat springt erg in het oog. Nu komen er jaarlijks 70.000 bezoekers. We willen gaan opknappen en groeien naar zo’n 200.000 bezoekers.”

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Flevoland