De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media. © eigen foto

Nazi-verkleedpartij schokt Urkers: ‘Ze schoten met neppistolen en deden de einsatzgruppen na’

POLLDe nazi-verkleedpartij van een groep jongemannen op Urk zorgt voor veel verontwaardigde reacties. Justitie en politie zijn een onderzoek gestart. De burgemeester van Urk is woedend over het ‘coronaprotest’, het CIDI doet aangifte en bij de stichting ‘Urk in de oorlogstijd’ is de verbazing groot. ,,Dat jongeren met de oorlog lachen, vind ik echt te bizar voor woorden.”

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het nadenken van wat ze doen erbij inschiet.Als je het niet snapt doe je dus dit.Hoe erop gereageerd wordt ja enigste wat je kan doen is vragen.Of ze weten wat ze http://doen.Je kan er grootte ophef over maken maar ze voorlichting is beter!!
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Hard aanpakken zal alleen maar nog meer zout in de wonden strooien, geef ze een enkele treinrit naar Auschwitsz en laat ze van daaruit maar weer op bedevaart gaan naar Urk. Dan zullen ze misschien hun horizon op het land eindelijk eens verbreden.
 • Jacob Kapitein

  1 jaar geleden
  Ik heb gehoord dat ze Hallo Hallo wilden naspelen
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Het is inmoreel wat die typen doen. Er dient een onderzoek te worden gehouden naar de invloed van de gereformeerde kerken op de geestelijke gezondheid in dorpen als urk.
 • Gia

  1 jaar geleden
  ‘We gaan in gesprek’??? Is die fase niet al een beetje voorbij in Urk na alle uitwassen van het afgelopen jaar? Mijn vader zei altijd ‘wie niet wil luisteren moet maar voelen’. Aanpakken dit soort lui!
 1. Docente jeugdinrichting Lelystad slachtoffer van zeden- en geweldsmisdrijf: ‘Verschrikkelijk’
  PREMIUM
  6

  Docente jeugdin­rich­ting Lelystad slachtof­fer van zeden- en geweldsmis­drijf: ‘Verschrik­ke­lijk’

  Een docente die lesgeeft binnen de muren van de jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is deze week het slachtoffer geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf. Ze werd betast en mishandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een zegsman van de Dienst Justitiële Inrichtingen wil alleen bevestigen dat er een incident is geweest, waarbij één van de jongeren in de fout is gegaan. ,,Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”