Monteur van Liander bij een regelstation.
Volledig scherm
PREMIUM
Monteur van Liander bij een regelstation. © Liander

Nieuw regelstation bij Tollebeek voor minder druk op elektriciteitsnetwerk

Bij Tollebeek komt een nieuw regelstation voor het elektriciteitsnetwerk. Dit station moet capaciteitsproblemen in de toekomst voor zijn. 

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Holocaust-overleven­de Lous (80) maakt indruk op jongeren uit Urk: ‘Een jongen kreeg elke dag een pak slaag van zijn vader’
  PREMIUM
  POLL
  4

  Holocaust-overleven­de Lous (80) maakt indruk op jongeren uit Urk: ‘Een jongen kreeg elke dag een pak slaag van zijn vader’

  Lous Steenhuis-Hoepelman (80) ging in gesprek met zeven jonge Urkers die in ‘nazi-kledij’ door het dorp liepen. Woedend was de Joodse vrouw uit Amsterdam, die meerdere concentratiekampen overleefde. Het was een goed gesprek volgens haar, maar excuses zijn niet voldoende. ,,Ik zei zeker te weten dat Westerbork niet in Duitsland ligt. In de oorlog ben ik er geweest.”

Flevoland