Lelystad Airport met op de achtergrond de nieuwe verkeerstoren met luchtverkeersleiding.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport met op de achtergrond de nieuwe verkeerstoren met luchtverkeersleiding. © Freddy Schinkel

Nieuwe bom onder snelle opening Lelystad Airport door rekenfout bij Schiphol

Lelystad Airport krijgt mogelijk geen natuurvergunning waardoor snelle opening in gevaar komt. Om de cruciale vergunning te krijgen, wil de vakantieluchthaven niet-bestaande ‘stikstofruimte’ van Schiphol gebruiken.

14 reacties

 • Hans van Dijk

  9 maanden geleden
  Je bouwt een geavanceerd vliegveld. Bedrijven investeren. En dan houden allerlei milieu groepen dit tegen. Hoe krom wil je het hebben? Lelystad moet open. Ook een goed alternatief bij calamiteiten op Schiphol. Net als veel mensen die bij Schiphol gaan wonen, en klagen over geluidsoverlast. Ga er dan niet wonen. Economie en werkgelegenheid telt ook nog mee in deze regio. De Groenen maken alles waar het maar kan kapot.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het krankzinnig,is er een luchthaven wordt ie niet gebruikt omdat enkele bleekneuzen dat niet willen of dat je de trein moet nemen echt volslagen belachelijk
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Er moet en kan veel minder gevlogen worden. Vooral de korte afstanden die makkelijk met een daarvoor geschikte trein kunnen en voor een betaalbare prijs aangeboden worden. Daarentegen proberen ze nu weer zoveel mogelijk mensen met vliegvakanties te laten gaan, hoe tegenstrijdig. Veel dure reclame wordt daar voor gemaakt en de tickets kosten geen drol. Zo krom allemaal! Schiphol en andere vliegvelden sterk minderen en Lelystad Airport nóóit open gooien!!!
 • karel Hogenkamp

  1 jaar geleden
  Lelystad moet zo snel mogelijk open om de nacht vluchten te beperken . De bewoners rond Schiphol hebben ook recht op nacht rust .
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het ronduit idioot dat Lelystad niet opengaat en dat door een stelletje eikelkoffie drinkende loosers, het economisch belang moet voorrang krijgen boven deze eikels. Ik vind Lelystad belangrijk,het heeft de infrastructuur en is een snel groeiende stad,bovendien trekt verdere ontwikkeling bewoners en verdere groei aan,en dus verdere werkgelegenheid.wil je niet in deze ontwikkelingen mee moet je in een hutje op de hei gaan wonen op Timboektoe

Flevoland