Winkelend publiek in de Lange Nering in Emmeloord. Het openen van winkels op zondag is een belangrijk punt in de coalitiegesprekken in de Noordoostpolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelend publiek in de Lange Nering in Emmeloord. Het openen van winkels op zondag is een belangrijk punt in de coalitiegesprekken in de Noordoostpolder. © Foto Freddy Schinkel

Nieuwe coalitie zorgt voor politieke kloof in Noordoostpolder: ‘Het is bijna kiezersbedrog’

De politieke verhoudingen staan op scherp in de Noordoostpolder nu de christelijke partijen buiten de coalitie vallen. ChristenUnie-SGP vraagt om opheldering in een debat, maar blijft net als het CDA teleurgesteld achter. ,,Het proces is niet zorgvuldig verlopen.’’ 

1 reactie

 • evert koekkoek

  4 dagen geleden
  Waar lijkt dit op: haantjes gedrag, modder gooien of toch gewoon ordinair kiezersbedrog? Ze hebben een gesprek gehad met PU over de nieuwe coalitie, maar er was geen agenda en er zijn geen notulen gemaakt. Lijkt mij erg dom. Hopenlijk was de koffie lekker en was er een koekje bij de koffie.
 1. Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’
  PREMIUM
  Met video
  2

  Minister stopt ziekmaken­de wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil nie­mand’

  Goed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

Flevoland