Volledig scherm
Bij cafetaria De Halve Maan in Dronten werd woensdagavond een poging tot overval gedaan. © Google Maps

Nieuwe getuige meldt zich bij mislukte overval op cafetaria De Halve Maan in Dronten

Een nieuwe getuige heeft zich gemeld bij de politie rondom de mislukte overval op de Cafetaria De Halve Maan in Dronten op 9 mei dit jaar. Twee uur voor de overval werd verdachte waarschijnlijk door deze getuige samen met een andere jongen gezien bij de nabijgelegen straat de Hondsrug. 

Dit heeft de politie vanavond gezegd bij Opsporing Verzocht. De politie hoopt dat meer getuigen zich deze jongens herinneren. De verdachte droeg een donkere jas van het merk The North Face en een grijze sjaal voor zijn gezicht. Daarnaast droeg hij glimmende zwarte schoenen met veters.

Nepwapen

Rondom 22 uur, toen net de tweede helft van de wedstrijd Ajax - Tottenham Hotspur begon, drong hij de cafetaria binnen en bedreigde de eigenaar en een vriend met een nepwapen. De mannen waren echter niet onder de indruk en de jongen sloeg snel op de vlucht zonder enige buit. 

Overigens is het onwaarschijnlijk dat deze verdachte iets te maken heeft met de overvallen in maart en april op de Jumbo aan de Wardhof en de New York Pizza aan het Ruim. Daarvoor is een 21-jarig verdachte opgepakt die de politie niet kan verbinden aan de mislukte overval op De Halve Maan.  

  1. Politie zet geruchtmakende zaken uit Deventer, Dronten en Zwolle op coldcasekalender
    Update

    Politie zet geruchtma­ken­de zaken uit Deventer, Dronten en Zwolle op coldcaseka­len­der

    De politie heeft geruchtmakende zaken uit Dronten, Deventer en Zwolle op de zogenaamde coldcasekalender gezet. Dat is een kalender met 52 oude, onopgeloste zaken. Het gaat daarbij om de vermoorde Muharem Hebib uit Deventer (1999) en Judit Nyari uit Dronten (1993) en de vermiste Habib M’Hedhbi (2000) uit Zwolle, van wie de politie eveneens vermoed dat hij gewelddadig om het leven is gebracht.

Flevoland