Volledig scherm
Stadhuis Lelystad © Google Streetview

Nieuwe maag-, darm- en leverkliniek in Lelystad

Vanaf 14 oktober heeft Lelystad een nieuwe kliniek voor maag-, darm- en leverziekten. Wachttijden zijn er niet, belooft de Kroon Kliniek Lelystad die een vestiging opent aan het Stadhuisplein, tegenover het gemeentehuis. Wie contact opneemt, kan meteen terecht voor een afspraak.

Het pand op nummer 74, tegenover het stadhuis, is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd voor huisvesting van de kliniek. Op de begane grond zit de polikliniek met spreekkamers in de linkervleugel, aan de rechterkant zijn behandelruimtes gemaakt. Die zijn voorzien van moderne apparatuur, laat de kliniek in een persbericht weten. Die maakt het mogelijk volgens de nieuwste kwaliteitsrichtlijnen te werken.

Erkend

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de kliniek erkend als zelfstandig behandelcentrum. Behandeling van klachten op het gebied van maag, darm en lever worden vergoed vanuit de zorgverzekeringen, na verwijzing van huisarts op een andere behandelde artsen. De kliniek werkt samen met ziekenhuizen in de regio. De Kroon Kliniek is geaccrediteerd als centrum voor bevolkingsonderzoek naar darmkanker. 

Het team van specialisten bestaat uit ervaren maag-, lever- en darmartsen als H. Akol, S. Al-Eryani, D. Simsek, H. Tuynman en internist I. Bourass.  ,,Gedreven, vakbekwaam, resultaatgericht, empathisch en transparant. Op basis hiervan bieden wij zorg. Aan deze kernwaarden kunt u ons houden.’’

Lelystad is een stad zonder volwaardig ziekenhuis. Het Zuiderzeeziekenhuis ging eind vorig jaar dicht. Het St. Jansdal ziekenhuis heeft sindsdien diverse poli's opgetuigd en sinds kort is ook kort verblijf mogelijk van maximaal drie nachten. Intensive care en spoedeisende hulp is er niet in Lelystad. Sinds de sluiting van het ziekenhuis zijn diverse privéklinieken ontstaan in de hoofdstad van Flevoland.

Flevoland