Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuis van de MC Groep in Emmeloord © Schinkel

Nog geen witte rook voor zorg Noordoostpolder en Urk, maar akkoord dichtbij

UPDATEDe gesprekken met de Stichting Antonius Zorggroep over de continuïteit van zorg in de Noordoostpolder en op Urk bevinden zich volgens de curatoren in vergevorderd stadium, maar witte rook is er nog niet. De curatoren zeggen in een verklaring dat er nu met de Antonius Zorggroep over de laatste openstaande punten wordt gesproken.

Volgens  Geoffrey Rook, woordvoerder van het failliete MC IJsselmeerziekenhuizen, is de verklaring bedoeld als ‘tegengeluid’, om speculaties de wereld uit te helpen dat het niet meer van de overname komt omdat het zo lang duurt. 

Inzet van de onderhandelingen is dat Antonius Zorggroep de zorg van de failliete IJsselmeerziekenhuizen overneemt in de Noordoostpolder en op Urk. De curatoren laten weten dat de afgelopen twee weken veel werk is verzet en dat de gesprekken in een positieve sfeer verlopen. In de polikliniek in Emmeloord nam Antonius Zorggroep een deel van de zorg al voor zijn rekening.

Verrast

De positie van het personeel van de poliklinieken in Emmeloord en op Urk is een van de onderwerpen van gesprek bij de onderhandelingen. Wanneer er een akkoord wordt verwacht is volgens Rook onduidelijk. Hij hoopt dat het eerder een kwestie van dagen dan weken is. ,,Maar bij de onderhandelingen met St. Jansdal (over de overname van de zorgactiviteiten in Lelystad en Dronten, red.) werden we ook verrast door het moment waarop er witte rook kwam’’, zegt hij.

Met St Jansdal is al een akkoord over een doorstart in Lelystad en Dronten bereikt. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk
    PREMIUM
    update + video

    Altijd genoeg bluswater in Flevoland dankzij primeur nieuw systeem op Urk

    Met de overdracht van een landelijk ontwikkeld nieuw grootwatertransportsysteem heeft de brandweer van Veiligheidsregio Flevoland een heuse primeur te pakken. Het is de beloning voor de voortrekkersrol die Flevoland vervulde in het proces. Afgelopen zaterdag droeg Brandweer Nederland via een symbolische sleuteloverdracht het systeem over. Korps Urk gaf meteen een indrukwekkende demonstratie.

Flevoland