Vijf omwonenden in de nieuwbouwwijk Emmelhage van Emmeloord zeggen te zijn voorgelogen door de gemeente bij aankoop van een kavel. Er komt straks een freerunveld in hun achtertuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf omwonenden in de nieuwbouwwijk Emmelhage van Emmeloord zeggen te zijn voorgelogen door de gemeente bij aankoop van een kavel. Er komt straks een freerunveld in hun achtertuin. © Freddy Schinkel

Noordoostpolder zet aanleg freerunpark in Emmeloord door ondanks forse kritiek

Het gemeentebestuur van Noordoostpolder is niet van plan een streep te zetten door een freerunpark in de Emmeloordse wijk Emmelhage. Vijf omwonenden hebben forse kritiek en er zijn twijfels over de aanbestedingsprocedure. De gemeente heeft het plan op enkele punten aangepast en vanaf januari begint de bouw.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”