De Omniumschool in Zeewolde.
Volledig scherm
De Omniumschool in Zeewolde. © Stichting Omniumscholen

Omniumschool in Zeewolde sluit een week lang de deuren: ‘De rek is er echt helemaal uit’

De Omniumschool in Zeewolde gaat de komende week dicht. Met de sluiting hoopt directeur Dorien Kok dat de 7 medewerkers, 39 leerlingen en ouders weer even op adem kunnen komen. Ze noemt de situatie zorgelijk. ,,De rek is er echt helemaal uit. We doen nu een stapje terug om weer vooruit te kunnen.’’

6 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Timo Cleton, inderdaad vroeger werden klassen samengevoegd als er een keer een onderwijzer ziek was. Dat kon ook omdat vroeger onderwijzers minder vaak ziek thuis bleven, omdat ze bijvoorbeeld plezier hadden in het lesgeven en met plezier naar het werk gingen. Als de directeur niet met 7 medewerkers een school met slechts 39 leerlingen open weet te houden, ben je als directeur van zo'n kleine school niet geschikt.
 • P Vos

  2 maanden geleden
  Een directeur met 7 medewerkers voor 39 leerlingen een week dicht omdat het niet meer gaat. Een lachertje, losers die nog nooit gewerkt hebben.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk de reactie van mensen die zelf nog nooit voor de klas hebben gestaan. Als er tegenwoordig iemand in Nederland een wind laat, wordt ervan het onderwijs verwacht dat het zorgt dat niemand het ruikt. Als werkgever is het bestuur veplicht om voor een veilige werkplek te zorgen.
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Beetje vreemd,39 leerlingen en nu is iedereen al aan het eind van het latijn , zaten vroeger met ongeveer 27 leerlingen in een klas, niks niet dicht wanneer er een leraar ziek was , werd gewoon overgenomen door een collega. Ze moeten de lokalen zo maken dat er een wand kan worden weg geschoven zodat het een groot lokaal wordt waar ze gewoon verder kunnen gaan met lesgeven.
 • P. Dieperink

  2 maanden geleden
  Wat zal het personeel ic en de verpleegafdelingen denken…laten wij de boel ook maar eens dicht doen kunnen we na 2 jaar overbelasting ff rusten.Ik vind dit zo erg. 39 leerlingen, 7 man personeel. Poe poe wat een druk dit is weer een voorbeeld van het klagende lagere onderwijs personeel. Mevr Dorien met nog steeds een lach op uw gezicht( in de ziekenhuizen is die allang verdwenen) u moet zich heel diep gaan schamen en u krijgt u rust en over 2 weken alweer minimaal 2 weken kerstvakantie.
 1. ‘Dominee’ Ruben van de Belt (30), van luie leerling uit Emmeloord tot kopstuk in politiek Zwolle
  PREMIUM
  Profiel

  ‘Dominee’ Ruben van de Belt (30), van luie leerling uit Emmeloord tot kopstuk in politiek Zwolle

  Hij verborg zijn dramatische vmbo-rapport voor z’n ouders, stortte zich op gamen en leek in niets op weg naar een belangrijke politieke functie. Een bezoek aan Bangladesh veranderde alles in het leven van de in Emmeloord geboren Ruben van de Belt. Nu leidt de afgestudeerde theoloog de grootste partij van Zwolle en gaat als ChristenUnie-lijsttrekker de verkiezingen in.

Flevoland