Een prototype van de vrachtligfiets van Flevobike. Van links naar rechts: Arjan Vrielink, Robbert Bakker en André Vrielink.
Volledig scherm
PREMIUM
Een prototype van de vrachtligfiets van Flevobike. Van links naar rechts: Arjan Vrielink, Robbert Bakker en André Vrielink. © Foto Freddy Schinkel

Ongekende opmars van e-bike is slecht nieuws voor dit bedrijf uit Dronten: 'Markt is behoorlijk ingekakt’

De ongekende opkomst van de elektrische fiets heeft desastreuse gevolgen voor de verkoop van de tweewielige ligfiets. Wat betekent dat voor Dronten, de ‘wereldhoofdstad’ van dit vervoermiddel? Een kijkje bij Flevobike, ooit de grootste ligfietsenproducent van het land, dat nieuwe markten probeert aan te boren: ,,Al ons spaargeld zit in dit model.’’

3 reacties

 • Richard Tak

  2 weken geleden
  Men kan niet verklaren waarom mensen kiezen voor een speed-pedelec en niet voor een velomobiel. Nou, ik wel hoor. Een velomobiel is feitelijk een trapauto en is bijzonder onpraktisch. Waar laat je zo'n trapauto met een klein schuurtje en klein tuintje? Op de P-plek voor je woning parkeren? Dan ligt de velo binnen 48 uur in de sloot. En de ondergrondse fietsenstalling bij mijn werkgever is ook niet geschikt voor velo's. Speed-pedelec = ondersteunde fiets . Velomobiel = trapauto.
 • Sina Hogeboom

  2 weken geleden
  Alles wordt elektrisch fietsen, auto¨s en je boodschappen mag je online gaan doen want winkels worden verwijderd http://gesloten.In de plaats daarvoor woningen!
 • JHK Scheffer

  2 weken geleden
  Tsja, als je niet mee ontwikkelt met je markt, ben je zelf ingekakt!
 1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
  PREMIUM

  Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

  Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.

Flevoland