Een demonstratie van de brandweer Urk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstratie van de brandweer Urk. © Peter Dekkers

Onvrede bij gemeenten in Flevoland over hogere kosten Veiligheidsregio

De gemeenten Zeewolde, Noordoostpolder, Dronten en Urk moeten vanwege een nieuwe verdeelsleutel de komende jaren tonnen meer gaan betalen aan de Veiligheidsregio in Flevoland terwijl de dienstverlening niet uitgebreid wordt. Almere en Lelystad gaan volgens de plannen juist relatief minder betalen. Zeewolde en de Noordoostpolder hebben daarom middels een brief hun onvrede laten blijken.

Noordoostpolder en Dronten betalen volgens de door de Veiligheidsregio (een samenwerking tussen alle gemeenten, politie, brandweer en geneeskundige zorg) voorgestelde verdeelsleutel over vijf jaar ruim één miljoen euro meer dan vorig jaar nog het geval was. Ook voor Urk (twee ton) en Zeewolde (zes ton) is de stijging fors. Voor Almere (één ton meer) en Lelystad (twee ton minder), die nu al meerdere miljoenen bijdragen, verandert er niet zoveel.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Flevoland