Oogst binnen? Dan wil de boer daten

videoHet Drontense FarmDate was in 2003 de eerste datingsite die zich op een specifieke doelgroep richtte: de eenzame agrariër. Tegenwoordig is de concurrentie enorm, maar houdt de site makkelijk stand. 

,,Kijk, als je op een grote datingsite schrijft dat je 100 melkkoeien hebt dan slaat niemand daar op aan. Bij ons hoef je je niet bezwaard te voelen. Boeren hebben soms de neiging om hun beroep te verdedigen, bij ons is dat niet nodig'', zegt beheerder/oprichter Pieter Bosch.

Na de oogst

Hij merkt dat het drukker op de site is als de oogst van het land is. ,,In het voorjaar, als het land wordt ingezaaid, zijn vooral de mannelijke leden minder actief. De zondag is de beste dag voor ons, dan hebben ze tijd. En als Boer Zoekt Vrouw op tv is, hebben we veel kijkers op de site.''

En halen boeren alles uit de kast met Valentijnsdag? ,,Dat varieert. Boeren verschillen hiermee niet van andere mensen.'' 

Volledig scherm
Pieter Bosch. © Herre Stegenga
  1. VVD en erfgoedvereniging schieten Catalina te hulp

    VVD en erfgoedver­e­ni­ging schieten Catalina te hulp

    Zowel erfgoedvereniging Bond Heemschut als VVD-Kamerlid Remco Dijkstra maken zich zorgen over het dreigende vertrek van Nederlands enige nog vliegende Catalina vliegboot. Naar aanleiding van publicaties in deze krant heeft Dijkstra schriftelijke vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Bond Heemschut dringt er bij minister Ingrid van Engelshoven (OCW) op aan subsidie beschikbaar te stellen om het toestel in Nederland te houden.

Flevoland

poll

Edelherten verhuizen?? Schiet ze gewoon af!

  • Eens! (34%)
  • Oneens! (66%)
2580 stemmen