De boerderij aan de Oosterringweg waar het COA een aanmeldcentrum wilde vestigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij aan de Oosterringweg waar het COA een aanmeldcentrum wilde vestigen. © Wilbert Bijzitter

Opluchting én onzekerheid na schrappen aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest: ‘Wat gaat er nu gebeuren?’

Opluchting in de Noordoostpolder nu er geen aanmeldcentrum voor asielzoekers bij AZC Luttelgeest komt. Maar er zijn nog vragen. Waarom laat het COA de aangewezen locatie nog niet los? En komen er elders in de gemeente extra opvangplaatsen? ,,In dat geval moet de procedure tien keer beter.’’

6 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Vliegveld Lelystad is van iemand. Wil die meewerken?
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Gerrit Meppel, wie is eigenaar van vliegveld Lelystad en wat wil de eigenaar met dat vliegveld als er niet gevlogen wordt vanaf dat vliegveld.
 • Gerrit Meppel

  2 weken geleden
  In Lelystad staat een groot deel van een vliegveld leeg. Compleet met gebouwen, parkeerruimte, catering en dergelijke. Beveiliging en accomodaties zijn al aanwezig. Als men wil hoeft er niemand meer buiten te slapen in Ter Apel. Geen overlast voor direct aangrenzende dorpen.
 • Gerrit Meppel

  2 weken geleden
  Vliegveld Lelystad is een perfecte plek!
 • J. Dutij

  2 weken geleden
  De voorlopers van “ Ter Apel”, zogenaamde OC’s ( opvang-en onderzoekscentra) waren er tot 2003, en dat waren er zeven met in het totaal meer capaciteit dan Ter Apel. Ikzelf was directeur van het laatst geopende OC in Ommen, dus ik weet waarover ik het heb. De eerste OC’s in Flevoland waren OC Zeewolde en OC Luttelgeest… Zo verschrikkelijk nieuw is het dus niet, maar niemand heeft daar een geheugen……
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”