Een van de kikkers in Kuinderbos.
Volledig scherm
Een van de kikkers in Kuinderbos. © Freddy Schinkel

Paddentrek Kuinderbos vroeger door hoge temperatuur, boswachters versneld in actie

Padden en kikkers zijn door de hoge temperaturen enkele weken te vroeg begonnen aan hun trek rondom het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Staatsbosbeheer gaat morgen alvast langs wegen schermen plaatsen om te voorkomen dat de dieren plat worden gereden.

,,Ja normaal hoeven we die schermen pas in de derde week van februari te plaatsen’’, zegt Harco Bergman, boswachter van Staatsbosbeheer. ,,Maar ik kreeg al eerder deze maand het idee dat de padden en kikkers vroeger dan normaal op pad gaan.'' 

Op tijd 

Bergman heeft afgelopen vrijdag een spoor van tien centimeter diep getrokken waarin de schermen kunnen worden geplaatst. De boswachter verwacht dat alle werkzaamheden uiterlijk woensdag zijn afgerond. Volgens Bergman is dat voldoende op tijd om te voorkomen dat vele padden en kikkers worden doodgereden.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Flevoland