Een brief op de deur van het OFW-pand in Dronten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brief op de deur van het OFW-pand in Dronten. © Foto Freddy Schinkel

Pand OFW in Dronten nog steeds dicht na bedreiging, politiek stelt vragen

Het pand van OFW in Dronten is al drieënhalve week gesloten voor bezoekers nadat een man uit Lelystad de woningcorporatie bedreigde. Onduidelijk is wanneer het publiek er weer terecht kan. De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over de sluiting die veel langer duurt dan verwacht.

 1. Nieuw jasje voor Grastival in Luttelgeest:
‘Op zilveruien dansen niet zo lekker’
  PREMIUM

  Nieuw jasje voor Grastival in Luttelgeest: ‘Op zilveruien dansen niet zo lekker’

  Pompende speakers, je nieuwe favoriete artiest ontdekken en dansen tot in de vroege uurtjes met een wildvreemde. In de Noordoostpolder schieten de festivals als paddestoelen uit de weilanden. Zo ook Grastival in Luttelgeest, terug van even weggeweest. De organisatie staat klaar om op 13 augustus een onvergetelijk feestje neer te zetten. Met oog op het vijfjarig jubileum blikken we terug én vooruit met MIX-ML voorzitter Stan Koning.
 2. Meerpaaldagen in Dronten terug ‘in volle glorie’: ‘Bezoekers komen niet voor A-artiesten’
  PREMIUM

  Meerpaalda­gen in Dronten terug ‘in volle glorie’: ‘Bezoekers komen niet voor A-artiesten’

  Eindelijk mag Dronten weer los. Na drie jaar vinden deze week weer eens ‘ouderwetse’ Meerpaaldagen plaats. Het uit de kluiten gewassen dorpsfeest waar oud-Drontenaren voor terugkomen en bewoners hun vakantie omheen plannen. Het is een jubileum, maar de organisatie pakt niet uit met ‘super A-artiesten’, zegt voorzitter Sonja Zimmerman. ,,Daar komen bezoekers niet voor, ze willen het gewoon gezellig hebben.’’

Flevoland