Peuter ernstig gewond na aanrijding met auto in Lelystad

videoEen jongetje van anderhalf jaar oud is aan het eind van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Zeepkruidstraat in Lelystad.

Volgens politiewoordvoerster Jacqueline van Houten is het kind met spoed naar een specialistisch ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Er zou onder meer sprake zijn van ernstig beenletsel. ,,Over de precieze toedracht kan ik nog weinig melden, het is net gebeurd,'' zei ze om 18.00 uur vanavond. 

De politie is bezig met uitgebreid onderzoek op de locatie. Daar is ook een plastic loopfietsje gevonden. Of het kind daar op zat tijdens de aanrijding, is nog niet bevestigd door de politie. 

Op de melding kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter af.

Volledig scherm
Of het jongetje op de loopfiets zat tijdens de aanrijding, kan de politie nog niet bevestigen. © Gino Press
  1. Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Tentjes en caravans staan binnenkort misschien op de startbaan van het vliegveld in Lelystad. Actievoerders van Greenpeace overwegen om te kamperen op Lelystad Airport. De internationale milieuorganisatie organiseert voor het eerst een verkiezing waarbij het publiek hun actie gaat bepalen. Mensen kunnen kiezen uit drie opties waarmee Greenpeace Schiphol Groep ertoe wil bewegen de koers te wijzigen voor een beter klimaat.

Flevoland