Volledig scherm
De Poiesz in de Zuidert. © Dik van Herwaarden

Poiesz bouwt supermarkt in nieuwbouwwijk Emmeloord

Supermarkt Poiesz opent eind 2020 een nieuw filiaal in Emmeloord. Het bedrijf heeft daarvoor grond gekocht in nieuwbouwwijk Emmelhage.

Poiesz heeft nu al twee filialen in Emmeloord. De supermarkt aan de Noordzijde gaat dicht als de nieuwe in Emmelhage klaar is. Het pesoneel verhuist mee naar die vestiging. De winkel aan de Sondelstraat in winkelcentrum de Zuidert wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Die operatie moet volgend jaar zomer klaar zijn.

Poiesz wil het nieuwe filiaal duurzaam bouwen, inclusief zonnepanelen en een koelinstallatie die warmte terugwint. Beide supermarkten van Poiesz krijgen een nieuwe formule van de supermarktketen.

Poiesz heeft jarenlang geprobeerd een nieuwe vestiging van de grond te krijgen in het centrum, aan de Deel. Begin dit besloot het bedrijf die pogingen te staken en de aandacht te verleggen op modernisering van de winkel in de Zuidert. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Flevoland