Volledig scherm
Vissersdorp Urk. © Foto Freddy Schinkel

Politie doorzoekt woning Urk vanwege liquidatieonderzoek Amsterdam

De politie heeft woensdagochtend een inval gedaan in een woning aan de Breezand op Urk. Een betrouwbare bron dichtbij het politieonderzoek meldt aan deze krant dat de doorzoeking te maken heeft met een groot liquidatieonderzoek in Amsterdam. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dat de woning aan de Breezand op Urk is doorzocht door de politie. ,,We zijn daar in de ochtenduren geweest. Dat was vanwege een lopend onderzoek, meer kan ik daar nu niet over zeggen. Er zijn geen personen aangehouden.”

Drugscriminaliteit

Het afgelopen jaar zijn drugscriminelen op Urk veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdamse mocro-maffia. Vorig jaar werd de Urker kotter Z181 op volle zee onderschept. Aan boord werd 261 kilo coke gevonden. Tijdens de rechtszaak bleek dat de Urker bemanning samenwerkte met zware criminelen uit het Amsterdamse drugsmilieu. 

Of de huiszoeking van woensdagochtend iets te maken heeft met de Urker connectie met de Amsterdam drugspenoze is niet bekend. 

Volledig scherm
De Breezand is een kleine straat op Urk. © Google Maps

Flevoland