Volledig scherm
Café Het Bonte Paard in Laren. © Caspar Huurdeman

Politie houdt drie verdachten uit Marknesse aan na grote vechtpartij in Laren

Drie inwoners van Marknesse zijn gisteren en vandaag aangehouden na een grote vechtpartij in Laren zondagavond. De politie heeft bij het onder controle krijgen van de vechtpartij geschoten op één van de verdachten.

Vanmorgen is een 15-jarige jongen uit Marknesse aangehouden voor zware mishandeling, meldt de politie in een twitterbericht. De andere twee verdachten, 47 jaar en 19 jaar en ook afkomstig uit Marknesse, waren zondag al aangehouden en zitten nog vast. ‘Op dit moment kunnen we geen aanvullende informatie geven’, aldus de politie. ‘De rijksrecherche onderzoekt het schietincident’.

De politie schoot zondagavond een man neer in het centrum van Laren. Dat gebeurde toen agenten wilden ingrijpen bij een grote vechtpartij en enkele raddraaiers hen belaagden. De neergeschoten persoon en een andere verdachte zijn gearresteerd. Een agent raakte gewond.

De ordehandhaver werd met letsel opgenomen in het ziekenhuis. Ook de gewonde verdachte moest in het ziekenhuis behandeld worden, meldde de politie Gooi en Vechtstreek omstreeks 22.30 uur. In Laren is de situatie volgens haar weer rustig. ,,Er vindt nog wel onderzoek plaats. Zoals gebruikelijk in dit soort gevallen doet de Rijksrecherche onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het schieten’’, meldt ze op Twitter.

Belaagd

Volgens het politiekorps rukten patrouilleteams omstreeks 20.50 uur uit voor een melding over een grote vechtpartij bij een café aan de Naarderstraat in Laren. Toen agenten tussenbeide wilden komen, werden ze belaagd door meerdere personen die hen bekogelden met glazen. Een van de agenten raakte daarbij gewond. In het tumult schoot een collega een van de belagers neer.

Getuigen melden op Twitter dat het incident plaatsvond bij café ‘T Bonte paard. Hulpdiensten rukten massaal uit en ook een traumahelikopter steeg op, maar die keerde onverrichter zake terug.

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland