Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Politie houdt twee verdachten aan voor wrede moord op Esther Paul

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van Esther Paul afgelopen maandag en dinsdag twee verdachten opgepakt. Het lichaam van de 43-jarige vrouw werd in april 2017 in het Veluwemeer aangetroffen. Ze is met veel geweld om het leven gebracht. 

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Esther Paul en worden momenteel vastgehouden.  Beide verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het lichaam van Paul, moeder van een dochter van begin twintig, werd zondag 30 april 2017 door fietsende toeristen gevonden in het Veluwemeer bij Biddinghuizen.

Verband met andere zaak

De vrouw uit Almere lijkt in april 2017 te zijn doodgemarteld omdat ze twee Amsterdamse leden van motorclub No Surrender had getipt dat haar ex 600.000 euro had verstopt bij de moeder van een bekende wietcrimineel, met wie ze een relatie had. De twee mannen zou de 78-jarige met geweld hebben overvallen. Met Esther Pauls dood lijken ze niets te maken te hebben.   

Zelf was Paul ook verdachte in twee grote henneponderzoeken. In januari 2017 werd ze veroordeeld tot vijf maanden cel voor witwassen van crimineel geld uit wietkwekerijen in onder meer Almere.  

Flevoland