Politie schiet met messen zwaaiende man neer in Emmeloord

Update & videoDe politie heeft vanochtend een man neergeschoten aan de Betuwe in Emmeloord. De man is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 07.30 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van buurtbewoners die de man met messen op straat zagen lopen. Bij zijn aanhouding werd er eerst een waarschuwingsschot gelost. Daarna is de verdachte in zijn been geschoten, waarna agenten hem konden overmeesteren. De verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek.

Overmeesterd

Volgens buurtbewoners belde een man in verwarde toestand bij diverse huizen in de woonwijk aan, waarna de politie is gebeld. ,,Hij liep enorm te schreeuwen", zegt een buurtbewoonster die anoniem wil blijven. ,,Het heeft wel 20 minuten geduurd. De politie heeft eerst op hem in staan praten maar uiteindelijk dus twee keer geschoten waarna zes agenten hem hebben overmeesterd en in bedwang hielden."

Onderzoek

De buurtbewoonster zit nog steeds bij haar huis. ,,We mogen voorlopig nog niet de straat op vanwege het politie-onderzoek.  Ze zoeken in onze tuinen, volgens mij naar een aantal messen. Ik weet niet hoe lang dat nog gaat duren. Het is wel schrikken hoor, zo op de maandagochtend. Ik dacht net nog: 'Wat gebeurt hier nou in de straat?'."

Volledig scherm
Jeffrey Korte © Jeffrey Korte

Flevoland