Politiek in Noordoostpolder gepikeerd over plannen aanmeldcentrum: ‘Krijgen het door de strot geduwd’

met videoDe plannen voor een aanmeldcentrum voor asielzoekers bij AZC Luttelgeest vallen bijzonder slecht bij de plaatselijke politiek. Raadsleden van Noordoostpolder zijn overrompeld door dit nieuws en voelen zich buitenspel gezet. ,,Hoe kunnen we een betrouwbare overheid zijn als we dit door de strot krijgen geduwd?’’     

13 reacties

 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Volgens de laatste berekeningen van de organisaties staan er als de komende voedselcrisis heeft toegeslagen circa 200.000.000 gelukzoeker klaar voor de reis naar het noorden. Ga er maar gevoeglijk vanuit dat we er nog vele honderdduizenden op de stoep krijgen. Van de opvang in de regio komt niets terecht, ze zien überhaupt de urgentie niet want ze gaan voorlopig maanden op een strand liggen in verre oorden.
 • G.J. Hofman

  1 maand geleden
  Stoppen met die onzin De Nederlandse herberg zit vol De huidige problemen door de enorme bevolkingsomvang zijn ons boven het hoofd gegroeid. Vervoer, stikstof, klimaat etc Wij kunnen geen miljoen nieuwkomers meer An I'm 8 of 9 jaar Totale waanzin.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Haagse falende politiek over de schutting bij de regio...
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Wiebren Buwalda, hoop dat jij stemt op een partij die het vluchtelingen probleem weet op te lossen.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  De oplossing is dichterbij dan men denkt: het COA heeft het oog laten vallen op de grond bij Zeewolde waar Meta zou gaan bouwen en het oog laten vallen op vliegveld Lelystad. Bij Zeewolde komt dan het nieuwe aanmeldcentrum en het huidige AZC uit Luttelgeest. Vliegveld Lelystad gaat ondertussen versneld open. Tussen vliegvelden Eelde en Lelystad wordt een luchtbrug ingesteld om alle vluchtelingen uit Ter Apel via Lelystad naar Zeewolde te verhuizen. Even handjeklap tussen COA en provincie.

Flevoland