Aan de rand van het moestuincomplex de Woelakkers in Zeewolde staan twee populieren die veel overlast bezorgen. De gemeente Zeewolde wil echter niets van rooien weten tot groot ongenoegen van Bert Maan (m), Hens Kersjes (l) en Arthur en Yvonne van der Meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de rand van het moestuincomplex de Woelakkers in Zeewolde staan twee populieren die veel overlast bezorgen. De gemeente Zeewolde wil echter niets van rooien weten tot groot ongenoegen van Bert Maan (m), Hens Kersjes (l) en Arthur en Yvonne van der Meer. © Ruben Schipper Fotografie

Populierenpluis verpest de aardbeien van tuinders in Zeewolde. ‘Ik houd echt van bomen, maar haal deze weg’

Twee populieren bij het volkstuincomplex De Nes in Zeewolde vergallen het plezier van veel amateurtuinders. Het vruchtpluis van de populieren waaiert over de met zorg geteelde gewassen heen en ligt in het voorjaar, als een sneeuwdeken, over de bedjes met aardbeien en sla. Die moeten vervolgens met water, veel water, gereinigd worden. ,,Maar soms is het zo’n kleffe boel dat we de aardbeien moeten weggooien”, zegt Arthur van der Meer. De gemeente Zeewolde weigert te kappen.  

Flevoland