Pretpark Walibi moet attractie voorlopig sluiten van NVWA na zwaar ongeval

videoPretpark Walibi bij Biddinghuizen moet de kart-attractie waar zaterdag een vrouw gewond raakte voorlopig gesloten houden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil eerst onderzoek doen. 

Dat zegt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek.  Het ongeval in de zogenaamde Red Bull Kart Fight Exhibition vond zaterdagmiddag plaats.  

Destiny van der Ben (16) zag het van dichtbij gebeuren. ,,De vrouw zat helemaal onder het bloed.  Ze is vermoedelijk met haar haar in de motor van de kart terecht gekomen, omdat haar haar-elastiekje was losgesprongen'', zegt de ooggetuige. ,,Daarna is de kart tot stilstand gekomen. Ze is een tijdje buiten westen geweest en haar familie was helemaal in paniek. Ik kom heel vaak in Walibi, zondag ga ik voor de vijftiende keer dit seizoen, maar zoiets heftigs heb ik er nog niet meegemaakt.''

Geschrokken

 Volgens de zestienjarige inwoonster van Zaandam, die op een camping in de buurt van Biddinghuizen verblijft, is de attractie in principe ook niet gevaarlijk. ,,Het personeel is ook heel erg geschrokken.''

Walibi-woordvoerder Tim Valkeman ging zaterdagavond - nog - niet op de oorzaak van het ongeval in. ,,Daar kan ik op dit moment nog niets over zeggen. Het onderzoek loopt nog. De bezoekster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er is wel een traumahelikopter opgeroepen, maar daarin is ze niet vervoerd.'' De ernst van haar verwondingen was hem nog niet bekend. 

De ambulance rijdt met het slachtoffer weg bij pretpark Walibi bij Biddinghuizen richting het ziekenhuis.
Volledig scherm
De ambulance rijdt met het slachtoffer weg bij pretpark Walibi bij Biddinghuizen richting het ziekenhuis. © NewsUnited

Onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die toezicht houdt op de veiligheid in pretparken, stelt een onderzoek in naar het ongeluk. ,,Dat houdt in dat de betreffende attractie voorlopig niet gebruikt mag worden. Dat mag pas weer als onze inspecteurs deze weer goed hebben gekeurd'', vertelt woordvoerder Mastenbroek. 

Bekijk hieronder eerder opgenomen beelden  van de attractie. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Flevoland