De nieuwe waterstofbus. Het plan van de provincie Flevoland, om samen met Friesland en Groningen, de komende twee jaar de duurzame bus tussen Emmeloord en Groningen te laten rijden, is door financiële problemen bij de leverancier van de baan.
Volledig scherm
De nieuwe waterstofbus. Het plan van de provincie Flevoland, om samen met Friesland en Groningen, de komende twee jaar de duurzame bus tussen Emmeloord en Groningen te laten rijden, is door financiële problemen bij de leverancier van de baan. © ANP

Proef met waterstofbus in Flevoland valt in het water

De proef met de waterstofbus, die vanaf januari 2021 op de lijn Emmeloord, Heerenveen en Groningen zou rijden, is van de baan. De provincie Flevoland heeft definitief een streep gezet door het project nadat collega-provincies eerder afhaakten.

  1. Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’
    PREMIUM

    Gedupeerd echtpaar uit Marknesse stapt naar de rechter om ‘kavelgate’

    Harrie (66) en Geke (67) Metselaar uit Marknesse stappen naar de rechter in de hoop alsnog zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van hun droomhuis. Dat kan nu niet omdat er onduidelijkheid is ontstaan of de gemeente Noordoostpolder, die de kavels wil verkopen, wel de eigenaar van de grond is. Geke en Harrie zijn het wachten zat en treffen de Rabobank en Nebo Vastgoed volgende week in de rechtbank.

Flevoland