De MVRU1100: een mobiele ontgassingsinstallatie waar tankers op milieuvriendelijke manier kunnen ontgassen.
Volledig scherm
PREMIUM
De MVRU1100: een mobiele ontgassingsinstallatie waar tankers op milieuvriendelijke manier kunnen ontgassen. © Mariflex

Provincies: stop ongecontroleerd lozen giftige gassen binnenvaart

updateDe provincies willen dat schepen onmiddellijk stoppen met het ongecontroleerd verspreiden van zwaar giftige gassen die een bedreiging zijn voor mens en milieu. Die boodschap brengen ze woensdag over aan minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens een werkbezoek aan Lelystad. Harbers bekijkt daar een mobiele installatie waar schepen hun gassen gecontroleerd kunnen lossen. Dat gebeurt nu op veel plaatsen varend.

6 reacties

 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  Goed bezig Hartog!
 • Robbert Scholten

  2 weken geleden
  Ik vind het een goede actie om schepen gecontroleerd te ontgassen,liever dat dan ngecontroleerd midden op bijvoorbeeld het IJsselmeer of Waddenzee,dit gebeurt nu massaal en daar heb je geen controle op
 • henk hartog

  2 weken geleden
  Raar, wij rijden géén auto, veel op de fiets, roken niet , geen houtkachel in huis, gebruiken nauwelijks Gas, scheiden afval heel erg goed , eten nauwelijks vlees, en lezen we dit wat al jaren aan de gang is ? Gek land hier
 • H de Vries

  2 weken geleden
  Belachelijke situatie. Krokodillentranen van de provincie. De provincie kan gewoon een verbod instellen. De gemeenten ook. De sector kan investeren in installaties zodat ze de bevolking niet meer vergiftigen. Wat zijn dat trouwens voor criminele binnenvaartschippers die ons dit aan doen?
 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  @Arends, als agrarische bedrijven ook over een voorziening konden beschikken die gassen uit stallen kunnen innemen en eventueel in vloeibaar product weten om te zetten, blijft de lucht dan ook schoon en lossen we het milieuprobleem op?

Flevoland