De Oostvaardersplassen vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oostvaardersplassen vanuit de lucht. © ANP

PvdD Flevoland verdenkt provincie van manipulatie onderzoek Oostvaardersplassen

De Partij voor de Dieren in Flevoland wil weten of het klopt dat het provinciaal bestuur onderzoeksresultaten van ingenieursbureau Sweco over de Oostvaardersplassen heeft gemanipuleerd of beïnvloed. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. 

Sweco onderzocht op verzoek van de provincie of de nu in aanbouw zijnde beschutting voor grote grazers nadelige gevolgen heeft voor beschermde vogels in de Oostvaardersplassen. Volgens stichting Dierbaar Flevoland is de uiteindelijke conclusie van Sweco - dat significante gevolgen zijn uitgesloten - niet gebaseerd op onafhankelijk onderzoek.

  1. Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten
    PREMIUM

    Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten

    De afpersers die vorig jaar brand stichtten in woningen in Emmeloord en Zeist, gingen meedogenloos te werk. Het gechanteerde gezin - waarvan de opa en oma in Emmeloord woonden - is aan de dood ontsnapt. Afpersers wilden de bewoners in hun slaap verrassen door flesjes met brandbare vloeistof en een molotov-cocktail naar binnen te werpen. De zoon, die wakker werd van het glasgerinkel, kon net op tijd een drama voorkomen.

Flevoland