Net aangekomen asielzoekers onderweg naar het aanmeldcentrum in het Groningse dorp Ter Apel, waar het azc zo vol zit dat mensen vaak op stoelen moeten slapen. Vandaar dat de overheid een aanmeldcentrum in Bant wil.
Volledig scherm
Net aangekomen asielzoekers onderweg naar het aanmeldcentrum in het Groningse dorp Ter Apel, waar het azc zo vol zit dat mensen vaak op stoelen moeten slapen. Vandaar dat de overheid een aanmeldcentrum in Bant wil. © ANP / ANP

Rijk wil nieuw aanmeldpunt voor asielzoekers bij Luttelgeest, maar gemeente zegt: ‘Niet wenselijk’

updateHet Rijk heeft een locatie in Bant aangewezen als extra aanmeldpunt voor asielzoekers. Dat schrijft staatssecretaris Eric van der Burg vandaag aan de Tweede Kamer. De grond waarop het aanmeldcentrum moet komen, is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en ligt vlakbij het asielzoekerscentrum (azc) in Luttelgeest.

6 reacties

 • Marcel te Koppele

  3 maanden geleden
  Het is wel duidelijk dat het onze geweldige overheid niet gaat om de natuur. De eerste boer die wordt uitgekocht onder de noemer stikstof uitstoot maar nog voor de inkt droog is de grond direct volstampen met behuizing. Maar we doen het omdat het goed is voor de natuur. Wie hier nog in gelooft moet wel heel stom zijn.
 • Bram de Haan

  3 maanden geleden
  In DenHaag kunnen ze op het Malieveld een mooie opvang neer ztten
 • Bram de Haan

  3 maanden geleden
  In Den Haag staat het Malieveld leeg kan een mooi groot centrum worden opgericht, hoeven de ambtenaren ook niet meer naar het verre oostnederland te reizen.
 • W. Kloppenburg

  3 maanden geleden
  Hebben ze al enig idee waar ze die 1000 nieuwkomers per week gaan huisvesten er wordt nauwelijks woningen gebouwd. Dit is wel wekelijks een dorp ter grootte van Bant. Nu begrijp je ook waarom ze de grond van de boeren nodig hebben, dat gaat niet over stikstof en natuurgebiedjes maar over het volplempen van het land met woningen voor de halve wereld die met reclame foldertjes van mensensmokkelaars in de hand onderweg zijn naar ter Apel.
 • michelle hommersom

  3 maanden geleden
  Wel een nieuw aanmeldpunt, maar onze Boeren laat deze Fijne Regering Stikken :-(