Videostill uit Danny op Straat, met Nelson uit Lelystad.
Volledig scherm
Videostill uit Danny op Straat, met Nelson uit Lelystad. © videostill

Ruim 360 handtekeningen onder petitie tegen Lelystadse pedo-activist

De petitie om een pedo-activist in Lelystad uit zijn woning te krijgen was zondag rond het middaguur ruim 360 keer ondertekend.

De petitie loopt sinds een aflevering van het NPO-programma Danny op straat, vorige week donderdag. Daarin zegt pedo-activist Nelson uit Lelystad een politieke partij te willen oprichten om zo seks met kinderen legaal te maken. De uitzending zorgde voor onrust in de straat waar hij woont.

De anonieme indiener van de petitie zoekt medestanders onder buurtbewoners die zich ook zorgen maken over veiligheid van kinderen in de straat. In de omgeving gaat inmiddels ook een pamflet rond om de pedo-activist weg te krijgen. Nelson gaat een grens over en kan zich niet beroepen op vrijheid van meningsuiting, vindt de schrijver daarvan. ,,Voor een actieve pedofiel is geen plek in onze samenleving, onze kinderen moeten veilig zijn.’’

Donderdagavond demonstreerde een kleine groep mensen bij het huis van Nelson. Sindsdien houdt de politie Midden-Nederland de woning extra in de gaten. Daarover doet ze verder geen medelingen, tenzij er iets goed mis zou zijn gegaan.

Flevoland