Geke's Tiental - Samen sterk in corona-tijd.
Volledig scherm
Geke's Tiental - Samen sterk in corona-tijd. © Geke van der Sloot

Samen sterk met Geke's Tiental - Urker koor bezingt corona-tijd

Het is tijd om te leren, geloven in het samen. Tijd voor begrip om samen door de crisis te komen. Daarmee begint het liedje dat Geke van der Sloot uit Urk heeft opgenomen als reactie op de coronacrisis.

Van der Sloot heeft een lange historie als het gaat om liedjes waarmee ze inspeelt op de actualiteit. Nu is dus de coronacrisis die ze al zingend in woorden heeft gevat. Samen sterk, daar draait het refrein om, want dan ‘komen we hier doorheen.’’ Het liedje is een variatie op het nummer Vrede van Pierre Kartner. ,,We blijven dit liedje zingen tot we elkaar weer ontmoeten’’, zegt Van der Sloot in het filmpje dat bij Samen Sterk is gemaakt.

2020 had een bijzonder jaar moeten zijn voor Geke's Tiental, het koor waarmee de Urkse voor het voetlicht treedt. Gekes Tiental bestaat 40 jaar, maar alle optredens tot juni zijn van de kalender gehaald. Een liedje dat bij een bevrijdingsfeest in de Noordoostpolder zou worden gelanceerd, blijft nog even op de plank liggen. ,,We gaan het allemaal inhalen’’, zegt Van der Sloot. ,,Want er komen andere tijden.’’

Flevoland