Bij opgravingen in de zomer van 2016 is een achttiende-eeuws vrachtschip in kaart gebracht. Dit wrak wordt nu beschermd met folie om te voorkomen dat het vergaat door uitdroging.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij opgravingen in de zomer van 2016 is een achttiende-eeuws vrachtschip in kaart gebracht. Dit wrak wordt nu beschermd met folie om te voorkomen dat het vergaat door uitdroging. © Freddy Schinkel

Scheepswrakken in de Flevolandse klei dreigen te vergaan. Nu worden ze verpakt in beschermende folie

Drie scheepswrakken in Flevoland krijgen extra bescherming omdat ze dreigen te vergaan. Een laag folie moet ervoor zorgen dat het hout van de wrakken nat genoeg blijf, noodzakelijk voor behoud. 

Het gaat om restanten van een achttiende-eeuws vrachtschip in het Revebos bij Dronten, een scheepswrak bij de RDW in Lelystad en de resten van een boot op particulier terrein in Zeewolde. Provincie Flevoland wil er alles aan doen om juist deze wrakken te behouden. Ze zijn van bijzondere waarde. Ze komen in de knel door verdroging van de grond waarin ze liggen. En aan die verdroging moet een einde komen.

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

Flevoland