Luchtfoto van Lelystad Airport, waar alles gereed is om jaarlijks tienduizenden vakantiegangers te ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van Lelystad Airport, waar alles gereed is om jaarlijks tienduizenden vakantiegangers te ontvangen. © Shutterstock / Aerovista Luchtfoto

Schiphol koopt Veluwse boeren uit: kan Lelystad Airport nu dan eindelijk open?

analyseDe Schiphol Group koopt voor grof geld Veluwse veehouderijen uit. Met de stikstofrechten die het daarmee in handen krijgt, wil het Lelystad Airport openen. Kan het vakantievliegveld dankzij Veluwse boeren straks dan eindelijk open?

62 reacties

 • F. Post

  2 maanden geleden
  Inderdaad open dat vliegveld en al die niet vliegers kopen maar een bolderkar is ook leuk.
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Word het nu niet een keer tijd dat de miljoenen die dit vliegveld eindelijk de miljoenen kan terug verdienen?Al die tegenstribbelende mensen reizen zelf ook met een vliegtuig naar verre warme landen ,dus open dat vliegveld nu heel vlot.
 • Winny lieverst

  2 maanden geleden
  De Nederlander moet ten behoeve van de economie overal lawaai horen. De laatste rustige plekken in Nederland gaan verdwijnen, maar ondertussen iedere malle tor of ander insect in leven willen houden.
 • E. Brinksma

  2 maanden geleden
  Dit vliegveld wacht al jaren op de opening. Nu eens stoppen met al die negatieve belemmeringen. Direct openen en het uitgegeven mijoenenbedrag nu volop gebruiken en niet door het afvoerputje laten wegstromen!!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Winny lieverst, er is wel degelijk een verbetering voor het milieu. Schiphol heeft de stikstofrechten nodig om op het huidige niveau te kunnen functioren. Dus niet om uit te breiden. De boer stopt en produceert geen stikstof meer. Dat is de winst.