Volledig scherm
Een van de oldtimerdagen in Lelystad. © Archief Fotostudio Wierd

Stadscompliment Lelystad voor stuwende kracht achter Oldtimerdag

Bij de start van de 35ste Oldtimerdag in Lelystad hebben William en Tineke van der Meulen vandaag een stadscompliment gekregen. Het echtpaar is van meet af nauw betrokken bij het evenement. Ook hun zoon Mike zet zich inmiddels al jaren in voor de Oldtimerdag.

De familie wordt gezien achter het stuwende kracht van het evenement dat sinds 1984 op de stedelijke evenementenkalender staat. Burgemeester Adema van Lelystad reikte het stadscompliment uit. Een van haar voorgangers, Hans Gruijters, was nauw betrokken bij de oorsprong.  Zijn stelling was dat ‘de gemeente er niet is om feestjes te organiseren'. ,,Maar wat is een stad zonder feestjes.” Hij vroeg aan manager public relations en stadspromotie William van der Meulen om iets te bedenken dat de naam van de stad op een positieve wijze zou uitdragen, zoals de TT bij Assen hoort en de Taptoe bij Delft. Dat leidde tot de eerste Oldtimerdag op Vaderdag 1984, met 24 auto’s.

Sindsdien staat de Lelystadse Oldtimerdag jaarlijks op de agenda voor de derde zondag in juni. Meer dan 400 oude auto's doen mee. Ongeveer 20.000 mensen komen kijken.

Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering voor personen en organisaties die zich inzetten voor de Lelystadse gemeenschap.

Flevoland