Volledig scherm
De gemeentelijke erepenning © Klaas Kramer Stichting Urk in Oologstijd

Stichting Urk in Oorlogstijd krijgt met penning waardering voor werk

Voor de Stichting Urk in Oorlogstijd is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Pieter van Maaren gisteravond de gemeentelijke erepenning uit aan de vrijwilligers van deze stichting. Volgens oprichter Pieter Hoekstra was het een verrassing. ,,Dit verwacht je niet als kleine stichting."

De onderscheiding doet hem veel. ,,Ons werk wordt op waarde geschat. Dit laat zien dat we belangrijk werk doen." Ze danken de erepenning aan hun inzet voor het levend houden van  de geschiedenis van Urk in oorlogstijd.

Stichting Urk in Oorlogstijd

De stichting onderzoekt de geschiedenis van Urk waarbij ze zich specifiek richt op de Tweede Wereldoorlog. Zij wil bestaande kennis uitbreiden door onderzoek en met de website urkinoorlogstijd.nl een platform zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in deze periode. ,,Een van de laatste belangrijke daden die wij hebben verricht was het herenigen van mensen na 70 jaar, piloten hier naartoe halen en in contact brengen met de mensen hier", zegt Hoekstra.

Flevoland

poll

Edelherten verhuizen?? Schiet ze gewoon af!

  • Eens! (34%)
  • Oneens! (66%)
2580 stemmen