Volledig scherm
Thomas Keur, Arjan Ooms (zittend) en Melinda Buining van JCI Groot Schokland. © Eigen foto

Stoere 'droomdag' in Kuinderbos voor mensen met beperking

Tientallen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking racen zaterdag door het Kuinderbos in een terreinwagen, buggy, menwagen óf de truck die Kornelis Offringa uit Creil gebruikte voor de Dakar Rally. 

Ze krijgen deze 'droomdag' aangeboden door serviceclub JCI Groot Schokland, actief in de Noordoostpolder en op Urk. ,,Elk jaar zorgen we voor een maatschappelijk project'', zegt Melinda Buining, een van de organisatoren. ,,In 2015 hebben we met andere partijen een speeltuin bij de kinderboerderij in Emmeloord gerealiseerd. Dat was een investering van een ton.'' 

Hoe kwam 'Groot Schokland' bij deze 'Off the road'-dag? ,,Ik zit met vier mannen in de organisatie'', zegt Beuning. ,,Zij wilden iets stoers.'' Een shovel zorgt voor een heuvelachtig parcours. Dat gebeurt in samenwerking met Staatsbosbeheer. Tussen de 35 en 40 deelnemers staan al op de lijst. 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Flevoland